Ambulans kemalangan di persimpangan MITC Melaka??Apa terjadi??

by admin on August 17, 2011

in Uncategorized

[+] Kongsi Artikel di Facebook Anda
  • Sharebar

grey Ambulans kemalangan di persimpangan MITC Melaka??Apa terjadi??

Agak-agak salah siapalah inikan?? Bagilah Laluan pada kenderaan begini.. Nak hantar pesakit alih-alih dieorang pun dapat sakit sama..Paling sakit adalah pesakitlah..huhuhu…Renung-renungkan jika yang didalam itu ahli keluarga kita..Apa perasaan kitakan..Semoga kejadian ni jadi ikhtibar pada kita semua dan mereka semua selamat..

grey Ambulans kemalangan di persimpangan MITC Melaka??Apa terjadi??

MELAKA 16 Ogos – Seorang doktor, jururawat dan pesakit wanita parah apabila ambulans yang mereka naiki dirempuh sebuah teksi di persimpangan lampu isyarat Seri Negeri-MITC, Ayer Keroh di sini semalam.Bagaimanapun, dalam kejadian pukul 6.50 petang itu, pemandu ambulans dan seorang pembantu perubatan yang menaiki ambulans itu serta pemandu teksi, hanya cedera ringan.Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah Melaka Tengah, Asisten Supritendan V. Gunasegaran berkata, kemalangan berlaku ketika ambulans itu dalam perjalanan menghantar pesakit ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dari Hospital Melaka.Menurut beliau, sebaik sahaja tiba di simpang empat lampu isyarat itu, sebuah teksi yang datang dari arah MITC menghala ke Seri Negeri gagal dikawal lalu merempuh ambulans tersebut.“Akibat rempuhan itu, doktor dan jururawat yang mengiringi pesakit wanita di dalam ambulans mengalami cedera parah. Kesemua mereka dibawa ke HKL untuk mendapat rawatan lanjut,” katanya.Difahamkan, pesakit yang menaiki ambulans itu ialah mangsa samun yang ditetak dan perlu dirujuk ke HKL untuk rawatan lanjut.Sementara itu, seorang saksi, Tan Bun Han, 40 berkata, ketika kejadian dia berada di belakang ambulans tersebut namun terpaksa berhenti di persimpangan apabila lampu isyarat bertukar merah.“Tiba-tiba, saya nampak sebuah teksi muncul dari arah MITC lalu merempuh bahagian belakang kiri ambulans yang menghala ke arah plaza tol Ayer Keroh.
“Rempuhan kuat itu menyebabkan ambulans tersebut hilang kawalan lalu terbalik ke sebelah kanan jalan,” katanya.(sumber utusan)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: