Sekolah Menengah Vokasional Melaka Tengah…SMVMT…Terbaik..

by admin on January 16, 2012

in Sekolah Melaka

[+] Kongsi Artikel di Facebook Anda
  • Sharebar

grey Sekolah Menengah Vokasional Melaka Tengah...SMVMT...Terbaik..

Sekolah Menengah Vokasional Melaka Tengah ataupun nama singkatannya SMVMT…Masa dulu ada orang panggil sekolah ni SMTMT Sekolah Menengah Teknik Melaka Tengah tapi ada pulak dari kalangan pelajar gelar SMTMT tu Sekolah Makan Tidur Makan Tidur adui macam-macamkan…Sesiapa yang pernah belajar kat sekolah ni pastinya banyak memori yang tak dapat lupa sebab sekolah ni boleh di katakan top sebab berada Bukit Katil..

Jika dahulunya dari sebuah sekolah yang menjurus kepada vokasional tetapi pada tahun 1995 jurusan teknik diperkenalkan…Pun begitu pada tahun 2012 vokasional di perkenalkan semula dan jurusan teknik di tutup..

Keputusan SPM di sekolah ini juga amat baik meskipun terdapat sekolah-sekolah SBP di sekitar Melaka..

Daripada waktu belajar di dalam kelas, waktu prep, waktu makan , waktu riadah sehingga waktu ‘light off’ ianya sungguh bermakna..Banyak peristiwa-peristiwa yang kelakar berlaku di dalam hostel manakan gadoh pada waktu malam, masak meggi dalam gayung, ponteng prep, fly dan banyak lagi…Jika kantoi dengan cikgu kene sebat waktu ‘sunday duty’…Yang tak boleh lupa tengok pasangan-pasangan yang kena tangkap ‘dating’ kena kawin beramai-ramai dekat ‘sunday duty, aduh malunya…

Tak lupa juga ada kisah hantu di asrama tuh…kalau tak silap kat Blok D…Ops tak boleh la nak ceritakan sebab nanti ada yang takut pulak…Betul x???

::P/S: Papepun cikgu-cikgu yang mengajar dulu semuanya best-best..Bila teringat balik kisah-kisah silam kat sekolah tu boleh tergelak…korang kalau ada pape kongsi la…

{ 5 comments… read them below or add one }

syiruz March 26, 2012 at 11:02 am

Salam..sedang mencari rakan kelas elektronik 1995..

  (Quote Komen Ini)

Reply

syiruz March 26, 2012 at 12:06 pm

Assalamualaikum..Terima kasih kepada semua guruSMTMT yang berusaha gigih mengajar kami terutamanya yang mengajar Kelas EN 1995 & 1996..Waktu tu saya dilantik sebagai ketua kelas (cewah..macam bagus)..kalau ingat nama yang tak brapa glemor ni (syiruz)..rakan-rakan yang lain yang ingat namanya Haron, jeffri, suhaimi, samad, shahril, yusmizan, azhar harusani, Lan montel (duduk meja ke2 belakang saya) best student (sebelah lan montel-akmal kot) dll..Cikgu yang mengajar seingat saya namanya Cikgu Mohamad(EN), Cikgu Faridah (EN), Cikgu Syakila (Matematik), Cikgu Sarah (BM) dan ramai lagi..tak ingat (minta maaf)…

Alhamdulillah saya sekarang berkhidmat di perkhidmatan awam yang tugasnya menjaga alam sekitar…

Alhamdulillah juga, semua adik beradik saya belajar di sana..sorang dan jadi cikgu (Ijazah muda UTHM), sorang lagi juteknik makmal di Sibu (Politek Merlimau), sorang lagi tengah melanjutkan pelajaran di Politeknik Merlimau bidang elektronik komputer….dan yang sorang lagi adalah seperti di atas (Politek PD)..

Kengkawan yang lain ada juga yang dpt contect..Haron yang bidangnya kita banyak tengok dalam tv..hasil iklan dan animasi ada sedikit sentuhannya (kartoon boboboy kot)..yang lain dengarnya jadi leftenan muda (shahril kot namanya klau tak silap-slalu main ping pong sama-sama kat asrama) ada. Sorang lg yang dulu kat kelas dia lah yang hero (macam tak caya) dan pastu jumpa kat masjid Sri Petaling tengok wajah terkini dah simpan janggut, muka bercahaya..Alhamdulillah..

Pengalaman manis berjaya menjadi Johan Kawat masa sukan sekolah (rumah hijau kuning dll). Waktu tu jadi pengakap..bestnya..kiriii…kiri….kiri kanan kiriii…hehehe..

Dan yang paling manis dapat Pangkat I dalam SPMV (aggriget adalah sikit…hehehe)..klau tak silap dalam kelas 5 EN ada 17 orang yang dapat pangkat I (ribuan terima kasih pada guru yang mengajar)..bukan kerana pelempang keramat cikgu tak tau lee..hehe..tak jadi orang!

Sekarang ni mencari kengkawan sekelas dulu..sorry le saya tiada akaun ‘muka buku’..hehe..boleh emel ke syiruz@doe.gov.my

Sekian, jumpa lagi..

  (Quote Komen Ini)

Reply

Roslina Md.Dan @ Azlan March 21, 2013 at 5:59 pm

Assalammualaikum..
terutama sekali saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Pengetua Sekolah Menengah Vokasional Melaka Tengah kerana menerima saya untuk belajar di sekolah ini.. Di sinilah saya temui sejuta sinar dan perubahan yang saya sendiri tidak dapat selama ini.. Alhamdulillah dengan doa2 dari ibu bapa dan guru2 serta orng sekeliling,saya meraih keputusan cemerlang 7A 1B dalam spm 2012.. Alhamdulillah saya bersyukur kerana suasana belajar di asrama berbeza daripada di rumah kerana di asrama banyak masa untuk mengulangkaji pelajaran..=)

  (Quote Komen Ini)

Reply

sidek sidaraga June 4, 2013 at 9:26 pm

assalamualaikum smue warga smvmt pada 2012 yang lalu,,,hehe,,aku na kongsi at korang smue niy,,pasal malam yang penuh sadis tu,,kakakah,,,pade malam last bdax2 form 4 taon 2012,,mlam ur bdax form5 niyy buad projek siked la,,,hahah,,mlm ur digelar MALAM SETAN,,kakakah,,,teringat plak dgn ketua warden taon tu,,cikgu usop,,hehehe,,,lintang pukang time ur sebab kantoi nn dye,,msing2 lari sbb takod na kene tangkap nan dye,,haha,,aper2 pown aku na ucap qn thanx u very much at cikgu usop selame aku berada di kolah ur,,hehehe,,,bdax next year aku arp jgn ikot sikap2 kitorang,,,ukeyyy,

  (Quote Komen Ini)

Reply

khairul August 24, 2013 at 4:00 pm

Teknik setapak terbaek!!!

  (Quote Komen Ini)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: